You are hereKáosz Világa

Káosz Világa


By berkesz - Posted on 13 március 2009

Nemes István (John Caldwell) honlapja

(wikipédia) A világ neve Worluk, amely a káosz istenének, Yvorlnak az eredeti nevét viseli, aki az idők hajnalán kaput nyitott világunkról erre a világra. Worluk anyagszegény világát gázlények, a mhyorok népesítették be, akik eleinte érdeklődve fogadták be a beáramló anyagot - a jó Ivo Worluk professzor ugyanis lyukat ütött a téridő szövedékébe, magával rántva több ezer embert a Földről, és képtelen volt többé uralni a szerkezetet, mely egyre több és több anyagot szipkázott át világunkról. Worluknak nem is állt szándékában bezárni a kaput; az időt, amelyben élt, egy dekadens kornak tartotta, az emberiséget pedig egy puhány, kockáztatni nem merő, halálra ítélt fajnak. Rájött, hogy az őskáoszból erőt lehet nyerni, mindamellett, hogy az ár roppant drága: külseje és elméje egyaránt eltorzult. Hatalmával azonban rögtön sereget toborzott magának. Nem mindenki állt mögé. Bizonyos Mark Yennon nevű fiatalember azt a célt tűzte ki maga elé, hogy rendet és biztonságot hoz ebbe a bizonytalan világba. Miután hatástalanította a gépet, ő is egy saját sereget hozott létre, mely szembeszállhat Worlukéval.

Worluk azonban új kapukat nyitott más világokra, illetve a Föld más koraiba, így a világ még színesebb, a káosz pedig még erősebb lett. A két fél csatározásaiban így rendre Worluk, azaz Yvorl kerekedett felül. Ami a korai csatáknak véget vetett, az az volt, hogy a gázlények megelégelték a "bevándorlók" véres háborúit, és elhatározták, hogy egyszer, s mindenkorra eltörlik őket erről a létsíkról. Amikor ezt a két fél megneszelte, kényszerszövetséget kötöttek, hogy felvehessék a harcot a mhyorokkal, aminek nem lehetett győztese. A csata helyszínéül szolgáló Dimuran kontinense teljesen elpusztult ebben a Kataklizmában; egyrésze elsüllyedt, a másik radioaktív pusztasággá változott. A világ felszínét a nagy háború teljesen átformálta, eget és földet egyaránt. A Kataklizma óta 30.000 év telt el, amit a tudósok 333 éves Ciklusokra osztanak fel (a ciklusok végén bekövetkezik a Jégnász konstelláció nevű csillagállás); állítólag minden egyes ciklusváltást háborúk követnek.

>>>

Hivatalos fórum

>>>Káosz Világa szerepjáték (pdf) engedéllyel 13 Mbyte

>>>Káosz világa Worluk világtérkép pdf

 

CsatolmányMéret
Káosz Világa kötetek borítói 2008. nyárutóig3.19 MB

Mióta elérhető John Caldwell honlapja, azóta újból élem a KV eseményeit, izgulok, nevetek exin itil, szomorkodom a KV-n játszódó történetek és szereplők sorsai újraolvasásakor. A Szerepjátékban megrajzolt térképeket is alaposan tanulmányozom, elmerengek felettük VCP-410, hogy milyen is lehet az egyes földrészek flórája és faunája "testközelből", nemcsak így geográfiai megrajzolással. Ekkor ugrott be az az ötlet, amit javasolni szeretnék: A Káosz Világa oldalakon megvalósítható-e, hogy a térképek is megjelenjenek külön linkben? Esetleges 70-291 dumps részletesebb megrajzolás (újrarajzolás) is megvalósítható? Esetleg az események útvonalának berajzolását is meg lehetne valósítani, olyan megjelenítő/eltüntető "üzemmóddal". Például az Orkháború hadmozdulatait, hősök útvonalát vagy Skandar Graun hajóútjait. Remélem érthető voltam mcp certification, és remélem, hogy ezzel még jobban élettelivé lehet tenni a Káosz Világát.