You are hereHírek archívuma

Hírek archívuma


By berkesz - Posted on 07 március 2009

Még nem abszolváltuk a 20 éves megszakítás nélküli netes jelenlétet, de addig is pár szó a hátterünkről, egyelőre kulcsszavakban (2015. december 29.), pontos dátumok nélkül.

- 1997. október: elindul Aldyr szerkesztésében a Sárkányvár Online Fantasy Magazin, amelyben könyvkritikák, rpg cikkek, könyvajánlók és fantasy képek galériái érhetőek el. Idővel csatlakoznak hozzánk más szerkesztők saját oldalaikkal (pl. Diablo, Fantasy Könyvtár, Rejtett Uradalom DnD világokhoz)

- 1998-2002: működünk egy darabig a Gamestar CD mellékletén Multiverzum Magazinként is. Ide novellákat várunk tehetséges amatőr szerzőktől, vannak interjúk, könyvkritikák. 

- Aktív szerepet vállalunk az ÁTJÁRÓ SFF magazin szerkesztésében, legfőképp a könyvpiaci ajánlót és kritikákat készítünk. 

- Sárkányvár névről Magyar Fantasycentrum névre váltunk. Népes aloldalakkal rendelkezünk, tagjaink közt tudhatjuk Gáspár András hivatalos oldalát, de van pl. egyiptológiai aloldalunk, Warhammer aloldalunk. 

- Több szerkesztőtárssal gazdagodva elindítjuk a Fantasya.hu portált, ami a mai napig a hazai fantasy zsáner legnagyobb és legismertebb webkikötője volt. Számos fórumot nyitunk, rengeteg cikk és értékelés születik, még több barátság jön létre a kezdő írókat felkaroló kezdeményezéseinkkel. Mondhatni, a Fantasya.hu "bölcsőjében" születik több, a mai napig működő, amatőr írói műhely. 

- Segédkezünk a fantasy.hu elindításában  - a projekt végül elhal.

- A Fantasya.hu egy idő után a vezető szerkesztő (Aldyr) közreműködése nélkül üzemel tovább, végül sajnos befejezi működését. A Fantasya.hu megszűnésével 2003-tól újraindul a Fantasycentrum.hu, amely - túlélve több "riválist" - továbbra is a hazai fantasy-irodalom leglátogatottabb, meghatározó webkikötője. A fókusz a mérvadó hírek és cikkek összegyűjtésén és megőrzésén van, továbbá kritikák megjelentetésén. A 20 éves jubileum közeledtével vannak (tovább)fejlesztési terveink, de lévén, ez egy 100%-ban "szerelemből" gondozott webhely, egyelőre nem ígérünk konkrétumokat. Oldalunk szívesen fogad társszerkesztőket az alul látható elérhetőségen. Jelentkezz, ha szívesen írnál hozzánk könyvkritikát, cikket, interjút! :)